Cerrahi

Veteriner cerrahi kliniği hayvanların ilaçla tedavi edilemeyen hastalıklarında devreye girer. Minik dostunuzu güvenle emanet edeceğiniz bir klinik arayışı içindeyseniz Sahrayıcedit Veteriner Muayenehanesi’ni tercih edebilirsiniz. Uzman veteriner hekim kadromuz ve güler yüzlü personellerimiz ile dostlarınıza sağlık, barınma, beslenme hizmeti sunmaktayız.

Veteriner Hekimlikte Cerrahi

Hayvanlar da insanlar gibi rahatsızlandıkları zaman tedaviye ihtiyaç duymaktadır. Bu tedaviler bazen ilaçla bazen de cerrahi işlemlerle gerçekleşebilir. Cerrahi, veterinerlik alanında uzmanlık isteyen ve en hassas bölümlerden biridir. İlaç yahut tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda cerrahi operasyonlara başvurulur. Bu operasyonlar kapsamında hayvan bedenindeki hastalıklı kısım iyileştirilir ya da vücuttan çıkarılır. İşlem genel ya da lokal anestezi ile ve özel aletlerle gerçekleşir. Hayvanlarda kısırlaştırma işlemi de cerrahi operasyon gerektirmektedir. Bu bir hastalık ve yaralanma müdahalesi değildir fakat yine hayvanın sağlığı gözetilerek yapılır.

Yaralanma, kaza ya da aniden gelişen rahatsızlık durumlarında hasta ilk önce triyaja alınır. Burada hastanın öyküsü, rahatsızlığının aciliyet derecesi belirlenir. Ardından hastalığın boyutu ve türüne göre uygun tedavi seçenekleri değerlendirilir. Cerrahi operasyon genelde son seçenektir. Diğer tedavilerin yetersiz kaldığı durumlarda devreye girer. Kliniğimiz veteriner hekimlikte cerrahi kadrosuyla ihtiyaç halinde hizmet vermeye hazırdır.

ataşehir veteriner kliniği, ataşehir veteriner klinikleri, ataşehir veteriner, ataşehir acil veteriner, veteriner ataşehir

Cerrahi Müdahale Gerektiren Durumlara Profesyonel Tedaviler ile Çare Bulun.

Hayvanlara Uygulanan Cerrahi İşlemler Nelerdir?

Minik dostunuzun zarar göreceği endişesiyle veteriner cerrahi operasyonları konusunda tereddütlü olabilirsiniz. Fakat uzman hekim kadromuz ve ilgili sağlık personellerimizle evcil hayvanınız için ne gerekiyorsa onu yaptığımızı belirtmek isteriz. Kliniğimizde minik dostlarınıza uyguladığımız işlemler şunlardır:  

sahrayıcedit veteriner cerrahi işlemler, veteriner cerrahi, cerrahi müdahale veteriner

Kısırlaştırma: Kedi ve köpek gibi küçük hayvanlar kontrolsüz üremenin önüne geçmek için kısırlaştırılmaktadır. Bu operasyonda dişi ya da erkek hayvanların üreme organları bedenlerinden çıkarılır. Kısırlaştırma ile hayvanda meydana gelebilecek sağlık sorunlarının da önüne geçilmiş olur. Dişi kedilerde rahim; erkek kedilerde testis kanseri engellenir. Ayrıca hayvanların kızgınlık dönemlerindeki evden kaçma, saldırganlık, huysuzluk, evin farklı yerlerini işaretleme gibi davranışlar da yok olur. Kısırlaştırma operasyonu ile hayvanın yaşam kalitesini yükseltmek mümkündür.

Kist Ameliyatı: Hayvanların iç organlarında oluşup büyüyen kist ve kitleler cerrahi operasyonla alınır. Kistin bulunduğu alanı ve boyutunu tespit etmek için çeşitli röntgen, MR, kan tahlili gibi testler yapılabilir. Kliniğimiz, tıbbi alet ve cihazlar konusunda son teknoloji donanıma sahiptir.

İç Hastalıklar: Evcil hayvanınızın iç organlarında meydana gelen hastalıklar cerrahi işlemler ile tedavi edilebilir.

Kırık Stabilizasyonu: Bacak, kalça ya da diğer kemiklerde meydana gelen kırıkların tedavisi için de yine cerrahi işlem uygulanabilir.

Cerrahi İşlem Nasıl Uygulanır?

Kedi köpek tedavilerinde cerrahi müdahaleler hastalığın türü ve seviyesine göre uygulanmaktadır. Cerrahi operasyon öncesinde hasta hayvan detaylıca muayene edilir. Elle fiziki muayenenin ardından kalp atışı, basınç, nabız, bilinç gibi değerlere bakılır. Gerek görülürse görüntüleyici testler de uygulanabilir. Muayene sonrasında mutlaka kan tahlili gerekmektedir. Hayvanın kanında enfeksiyon olup olmadığı tespit edilmelidir. Bu sonuçlar doğrultusunda ameliyat ya da erteleme kararı verilir. Ameliyata alınan hayvanın korkmaması, kendini iyi hissetmesi ve adrenalin seviyesinin artmaması önemlidir. Kliniğimiz sağlık personelleri minik dostunuzla ilgilenecek ve kendini evinde hissetmesini sağlayacaktır.

Genel ya da lokal anestezinin ardından hayvanda damar içi serum yolu açılır. Veteriner cerrahi operasyonları esnasında ya da sonrasında ilaç, serum takviyesi bu damar yolundan yapılmaktadır. Entübasyon ile hayvana oksijen takılır. Tüm bu işlemler, sterilize edilmiş özel operasyon odalarında gerçekleşmektedir.

sahrayıcedit veteriner cerrahi işlemler, veteriner cerrahi, cerrahi müdahale veteriner

Ameliyat sonrasına acı çekmemesi için hayvana ağrı kesici verilir ve vücut sıcaklığına dikkat edilir. Operasyon öncesinde gerek görülürse hayvanın ameliyat bölgesi tıraşlanabilmektedir. Hekimlerimiz gereken tüm önemleri alarak minik dostunuzu sağlığına kavuşturacaktır. Ameliyatın süresi hastalığın durumuna göre farklılık göstermektedir. Bazı operasyonlar 20 dakikanın altında sürerken bazıları dakikalarca uzayabilir.  

Cerrahi Müdahale Gerektiren Sağlık Sorunlarını Göz Ardı Etmeyin.

Cerrahi Operasyon Sonrası Bakımın Önemi

Ameliyat sonrasında dikkatli bir bakım ile hasta kısa süre içinde toparlanır. Veteriner hekimin kararına göre bir ya da birkaç gün müşahede altında tutulma ihtimali vardır. Minik dostunuz anestezinin etkisini hemen atlatamayacağı için 12 ile 24 saat arasında uyuşuk ve sendeler tavırlar sergileyebilir. Bu süreçte kendisine dinlenmesi için alan yaratılmalı ve sürekli gözetim altında tutulmalıdır. Veteriner cerrahi operasyonları sonrasında hekimlerimiz dikkat edeceğiniz hususları belirtecektir.

ataşehir veteriner kliniği, ataşehir veteriner klinikleri, ataşehir veteriner, ataşehir acil veteriner, veteriner ataşehir

Taburcu olduktan sonra hayvanınızı atlama, zıplama, koşma gibi hareketlerden uzak tutmanız gerekir. Dikişlerini sürekli kontrol ederek kanama durumunda mutlaka hekiminize bildirmelisiniz. Operasyon sonrasında hayvanlarda iştahsızlık durumu görülmektedir. Doğru ve yeterli beslenme daha hızlı toparlanmayı sağlayacaktır. Bu konuda veteriner hekiminiz sizin için uygun bir liste oluşturur. Hayvan zaman içinde iyileşme belirtileri göstermiyor ve iştahsızlığı, halsizliği devam ediyorsa mutlaka hekime başvurmalısınız. Ayrıca düzenli kontrollerini de aksatmamanız gerekmektedir.

Veteriner Cerrahın Kullandığı Teknikler

Veteriner cerrahi kliniği işlemleri kapsamında bazı teknikler kullanılmaktadır. Dikiş için en uygun malzeme ve tekniğin kullanılması hasta sağlığı açısından önemlidir. Yaranın durumu ve yeri dikiş tekniğini belirleyecektir. Doğru teknikler yaranın daha çabuk iyileşmesini ve kaynaşmasını sağlamaktadır. Alanında uzman veteriner hekimlerden oluşan kadromuz, yarayı en doğru dikişle kapatarak hayvanınızın acısını hafifletir.

Basit sütür, en çok kullanılan dikiş tekniğidir. İğnenin yaranın bir tarafından girip diğer tarafından çıkarak deriyi dikmesini ifade eder. Çapraz sütür ise, iki tane basit sütürün birleşimidir. Hekimlerin sıklıkla kullandığı bir tekniktir. Bunlar dışında yatay matress, dikey matress, halsted, lembert gibi daha birçok farklı şekillerde dikiş tekniği bulunmaktadır. Sütürün sabit kalması ve dokuya zarar vermemesi için bir de düğüm tekniği kullanılır. Düğüm teknikleri de kare, yuvarlanmış, gömülü, kayma düğüm ve cerrahi düğümü şeklinde adlandırılmaktadır. Hekim yaranın durumuna göre en uygun sütür ve düğümü seçerek yarayı kapatır.

kadıköy veteriner kliniği, kadıköy veteriner, veteriner kadıköy

Sıkça Sorulan Sorular

Veteriner hekimlerin hayvanların hastalık ve tedavileri ile ilgili birçok görevi vardır. Cerrahi operasyonlar da bunlardan biridir. Veteriner kliniği bu hekimlerin çalışma alanıdır.

Evcil hayvanınızın rahatsızlığı ve geçirdiği operasyon beslenme düzenini etkileyecektir. Hekiminiz ameliyattan önce ve sonra ne zaman beslemeniz gerektiğini belirtir. İştahı olmayan hayvanları yemeye zorlarsanız kusma refleksi gösterebilirler.

Dikişlerin etrafında hafif bir kızarıklık ve şişlik olabilir. Bu endişelenmeniz gereken bir durum değildir. Fakat dikişlerden kan ya da farklı renkte bir akıntı sızıyorsa hemen hekiminize başvurmalısınız. Yara enfeksiyon kapmış olabilir. Zamanında müdahale edilmezse daha ciddi sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz vardır.

Ameliyat sonrasında giyilen yara koruyucu kıyafetler bulunmaktadır. Evcil hayvanınızın kendi dikişleriyle oynamaması ya da varsa evdeki diğer canlıların zarar vermemesi için bu kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Üreme yasağı getirilen bazı köpek cinsleri dışında hayvan kısırlaştırma mecburi değildir. Fakat faydalarını düşününce bu en doğrusu olacaktır.

Hayvanın rahatsızlığı ve uygulanacak cerrahi işleme göre ücret farklılık gösterecektir. Hizmet yelpazemiz ve ücretlendirme tarifemiz hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

0 216 302 6202